Niin hyvää teetä

Monet jo tietävätkin teeriippuvuudestani: sitä kuluu päivittäin pannu- ja kannutolkulla. Minulle kelpaavat kaikki mahdolliset teet, hätätilassa juon sujuvasti jopa keltapakettista pussiteetä, mutta jos valita saan, on tämänhetkinen suosikkini vihreä tee. Tänä syksynä olen juonut paljon erilaista senchaa. Se on japanilainen melko karkealehtinen tee, jonka ominaismaku on voimakas.Sencha Tokujo
Teekaappi ja kotivalikoimat täydentyvät aina tilaisuuden tullen, on hauskaa tehdä uusia kokeiluja.  Viimeiseltä vierailulta Helsingin Eerikinkadun Théhuoneessa tarttui mukaan Japanissa vuoden parhaaksi teeksi valittu  Sencha Tokujo. Kallistahan se oli, raaskin ostaa pienen 50 gramman pussin, mutta tuoksu, väri ja maku ovat kyllä huikeita. Tee on nuori tee, se poimitaan Otsukan alueen vuorilta jo alkukesästä, joten se on makeaa ja hedelmäistä. Haudutusaika on lyhyt, ensimmäinen vain minuutin, toinen 20, ja kolmas 40 sekuntia. Vesi saa olla 60-70 -asteista. Sencha Tokujo kannussa
Wu Lu Shan on toinen vihreä suosikkini. Se on kiinalainen, Jiangxin maakunnan Lu-vuorelta poimittu tee.  Pehmeää  ja makeaa perusteetä olen alkanut hankkia suurtalouspakkauksissa, koska tätä tulee juotua  päivittäin. Haudutusaika on pari minuuttia, ja astemäärä sama kuin Tokujossa.

Olisi hauskaa pitää joskus teemaistajaiset! Luulen, että muutama vannoutunut kahvinystävä saattaisi yllättyä. Iloisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s